Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSSF


Den 1 maj kommer IBU att starta sin kampanj ”IBU Biathlon Climate Challenge”. Målet är att planera 100 000 träd, vilket alla skidskyttefans nu har chansen att bidra till genom att ingå i ett team med sin favoritatlet och tracka sina träningspass.
 
Skidskyttet är en av få sporter som har ökat sin aktivitet under 2020, enligt statistik från Riksidrottsförbundet. Vi har pratat med våra två skidskyttekonsultenter om året som gått och de utmaningar som föreningarna har ställts inför.
 
Skidskytte fortsätter att växa i Sverige och allt fler ungdomar intresserar sig för att utöva sporten. En av de klubbar som nyligen startat upp skidskytteverksamheten är Ronneby OK i Blekinge, där intresset har varit stort det senaste året.
 

Klas Lestander 90 år!

(2021-04-18 10:25)
Svenska Skidskytteförbundet skickar sina varmaste gratulationer på 90-årsdagen till Klas Lestander, en av svenskt skidskyttes största och första legender.
 
Efter en nyligen avslutad säsong är nu alla platserna till landslagstrupperna inför säsongen 2021/22 klara. Här hittar du de uttagna trupperna till det svenska A-landslaget samt Team Autoexperten.
 
2020 har på flera sätt varit utmanande för idrottsverksamheter runt om i landet. Trots pandemin visar statistik från 2020 att skidskyttet i Sverige inte bara har lyckats ställa om – utan har ökat aktiviteten med 15% jämfört med 2019.
 

Digitalt Forum 8 maj

(2021-04-08 19:18)
Även i år kommer skidskytteforum att hållas digitalt via Teams.
 
Nu är det hög tid att nominera kandidater till Årets skidskytt, Årets ledare, Årets rookie och Årets förening. Skicka Din / Din förenings förslag till nominering inklusive motivering till info@skidskytte.se senast 20 april 23.59
 
Planering inför nästa tävlingssäsong pågår nu för fullt med förhoppning att det utifrån pandemiläget ska vara möjligt att återgå till tävlingsverksamhet. SSSF söker därför tävlingsarrangörer.
 
Under våren kommer Swegon att gå in som Teampartner till svenska Skidskytteförbundet. Tillsammans med Swegon ser vi fram emot att inspireras och utvecklas under de fyra år som partnerskapet omfattar.
 

Extra årsmöte 15 april

(2021-03-30 11:24)
 

SM i Östersund

(2021-03-26 09:42)
Dags för avslutande SM i Östersund
 
För fjärde året i rad har Scandic utsett Årets sportförälder, där sammanlagt 55 eldsjälar inom olika idrotter hyllas och uppmärksammas för sina extraordinära insatser under 2020. Sören Norman är en av föräldrarna som tilldelats priset.
 
Ansökan till Elitidrottsstipendiet för höstterminen 2021 är öppen. Ansökan är öppen till och med den 2 maj 2021, och här nedan hittar du mer info om stipendiet och hur du ansöker.
 
Luleå tekniska universitet bjuder in till ett digitalt öppet hus med fokus på elitidrott och studier. All info finns att hitta nedan!
 

I21Logga

                                                                                                                                                                                                                    Sponsorer

 

Sollefteå Kommun

SCA

Edsele Såg

Hedströms Åkeri

ica

Träffen Långsele

 

Postadress:
I 21 IF - Skidskytte
Hans Nauclér, Västby 102
88293 Helgum

Kontakt:
Tel: 062012962
E-post: i21if@telia.com

Se all info