Hoppa till sidans innehåll

Ordföranden har ordet oktober 2018

02 OKT 2018 19:43
Fantastiskt OS, kampen för ren idrott, nybyggnationen med luftgevärshall med mera.
  • Skapad: 02 OKT 2018 19:43

Ordföranden har ordet

Det har varit ett innehållsrikt år, så här långt. Sebastians Samuelssons fantastiska resultat i OS med individuellt silver i jaktstarten och lagets fantastiska insatser i stafetten som gav guld. Helt otroligt men sant.

Sebastian har under den säsongen och fortsättningsvis, visat ett otroligt mod och ståndaktigt hävdad sin uppfattning att idrotten skall vara ren.

Vid senaste styrelsemötet togs detta upp som en punkt och styrelsen helt eniga om att stödja Sebastian och står bakom honom i hans strävan att göra idrotten fri från doping.

För ganska precis ett år sedan började vi söka medel för att bygga en luftgevärshall och ersätta våra slitna baracker. Det är inte helt lätt att söka och få ekonomi i nybyggnationer.

Arvsfonden har jag upplevt som mycket seriös och angelägen om att föreningar och samanslutningar söker pengar. Man ska läsa kriterierna för att få ansökan beviljad och ett ledord är ”nyskapande”. Sedan kan Arvsfonden bidra med upp till 70% av totalkostnaden. Det gäller att ha några ben till att stå på och RF och deras Projektstöd eller Anläggningsstöd är ett sådant. Jordbruksverket har också medel för ungdomsstöd liksom det ”Bygdemedel” för föreningar motsv. som ligger ovan dämningsdammarna.

Vår målsättning är att ha huvuddelen av byggnaden klar till i december och användas vid vår tävling i januari.

Glädjande är också att tillströmningen av ungdomar har ökat och vi hoppas att de håller på några år, när nu luftgevärshallen gör träningen lite angenämare  i mörker, blåst och kyla.

Styrelsen har fått nytillskott på några platser. Hans Pahlin har valts till v/ordförande och Annelie Jonasson som ordinarie ledamot med bla. ansvar för kläder. Joacim Strömqvist är ansvarig för luftgevärsskyttet och arkitekten bakom nybygget. Vi har nu tre damer i styrelsen, Eva Westermark och Marie Rosenbom och det känns tryggt. 

Skribent: Annelie Jonasson
Epost: Adressen Gömd

I21Logga

                                                                                                                                                                                                                    Sponsorer

 

Sollefteå Kommun

SCA

Edsele Såg

Hedströms Åkeri

ica

Träffen Långsele

 

Postadress:
I 21 IF - Skidskytte
Hans Nauclér, Västby 102
88293 Helgum

Kontakt:
Tel: 062012962
E-post: This is a mailto link

Se all info