Hoppa till sidans innehåll

November 2020 Ordföranden har ordet

24 NOV 2020 12:23
  • Uppdaterad: 24 NOV 2020 12:23

Hej, det var ett tag sedan.

Det händer ganska mycket just nu. Vi upplever den märkligaste situationen på flera generationer.

Vi får hoppas att man får bukt med pandemin på olika sätt, vaccination i kombination med restriktioner. Förhoppningsvis kan vaccinationer komma igång efter jul. Restriktioner för vår det innebär bl.a. inställda evenemang eller flyttade längre fram i tiden.

Men det finns saker att glädja sig åt även í dessa tider. Vi har precis genomfört utbyggnaden av skjutbanan till internationella mått med 30 banor. Dessutom har duschar och fler toaletter kommit på plats. Vi har nu en komplett anläggning med klubbstugan ”Träffen”, Luftgevärshall med sekretariat och, förråd, speakerutrymme samt sammanträdesrum. Dessutom har vi en helt egen vallabod samt övriga förråd och vapenkassun. 

Anledningen till att jag tar upp detta är att vi har fått många nya medlemmar från i princip hela Ångermanland, fantastiskt trevligt och välkomna. Vi har ju sedan några månader även två flickor från Jakobstad. Rebecca Sandnäs och Teodora Westerlund. De visade, direkt vid JSM i rullskidskytte i Dala Järna i augusti, vad de gick för och vann varsin dag. Sofia Jonsson från Hede har också anslutit sig till föreningen. Hon har tidigare visat hög klass och hoppas att även Sofia kommer att trivas. Vi har nu hela 14 juniorer samt ett starkt seniorstall som sportchefen Hans Pahlin basar över. Mathias Modin är sistaårs junior och återställd från lite förkylningar blir han att räkna med också, liksom flickorna Nordkvist och Axel Saitton, för att nämna några.

Ungdomssidan har vuxit ännu mer och har nu över 20 aktiva. Fantastiskt trevligt och våra ledare Annelie och Patrik Jonasson, Björn L och Jocke S gör ett fantastiskt jobb. 

I våra led har vi Sebastian Samuelsson, OS guldmedaljör 2018 i stafett mm, dubbelsegrare senast i Idre, som åker Världscup i Kontiolahti kommande helger. Dessutom är Anna Hedström sedan tidigare uttagen i IBU-laget och hoppas på att komma igång efter jul.

Vi har en hel del tävlingar på hemmaplan både inom regionen, där Annelie Jonasson är ordförande. Det kommer information om detta snart på hemsidan men både Tomtestafett och Regiontävling är planlagd före jul på Hallsta.

Föreningen arrangerar Riksfinaler 19--21 februari i grupperna upp tom 15 år. Dessutom Swecup-finaler, ungdomstävlingar samt ungdomslandskamp mot Finland 19—21 mars. Det finns mycket att se fram emot och vi hoppas att många kan ställa upp och hjälpa till. Vi har ju en förstklassig tidtagningsutrustning som Björn Lindblom och Joacím Strömqvist ömt vårdar. Vi är enda föreningen som har detta och den hyrs ut vid våra nationella tävlingar riket runt.

Vapenfrågan börjar bli akut men fler vapen är på gång in samt översyn av magasinen till luftvapnen

Ja det var i kort läget och det finns ljusglimtar i tillvaron så det gäller att hålla ut. 

Önskar alla en God Jul, lite tidigt kanske men tiden går fort.

Hans Nauclér

Skribent: Annelie Jonasson
E-post: Adressen Gömd

I21Logga

                                                                                                                                                                                                                    Sponsorer

 

Sollefteå Kommun

SCA

Edsele Såg

Hedströms Åkeri

ica

Träffen Långsele

 

Postadress:
I 21 IF - Skidskytte
Eva Vestermark, Västerflo 119
88291 Långsele

Kontakt:
Tel: 0701009182
E-post: i21ifskidskytte@gmai...

Se all info