Hoppa till sidans innehåll

En annorlunda säsongsavslutning

15 APR 2020 14:32
  • Skapad: 15 APR 2020 14:32

I skrivande stund är vi inne i en epidemi förorsakad av ett Coronavirus, som förändrat vår tillvaro helt. All tävlingsverksamhet överklubbnivå har fått ställas in. Vi skulle ha haft USM, JSM och ungdomslandskamp i slutet av mars som fick strykas.

Mycket trist men vår ungdomsverksamhet har trots detta kunnat fortsätta med träningar mm under iakttagande av de restriktioner som har utfärdats.

Säsongen hade fram till dess medfört stora framgångar och framsteg. Sebastian Samuelsson visade i sina bästa stunder att han tillhör den yppersta eliten. Anna Hedström gick från klarhet till klarhet i IBU-cup och var vid något lopp topp 10. Stabiliserar sig skyttet kan Anna placera sig på pallplats.

Bakom har vi ett koppel av åkare som visat framfötterna. Nämner bara några. Johan Bergman vann en Swe cup i Lima och i samma tävling var Amanda Nordkvist tvåa. Mathias Modin trea på Swe cup i Östersund. Johanna Nordkvist gjorde också flera fina lopp, liksom Madde Norman, Axel Saitton, Kalle Tuuri, Johanna Pahlin och Alexander Gidlund.

Glädjande är att vår ungdomssatsning börjar ge resultat! Vi har under de senaste åren dubblat antalet aktiva på ungdomssidan och just nu har vi 17 aktiva ungdomar mellan 10-15 år. Under tävlingssäsongen har klubbens ungdomar tagit 9 pallplatser och många fina placeringar däröver i samband med Swe cup tävlingar, Riksfinalen och Nordiska Ungdomsspelen. Indra Jonasson (D 10-11) tog 6 pallplatser, Teo Dolk (H 14-15) en andra plats och Etna Jonasson (D 12-13) två segrar (med fullt skytte).

Utbyggnaden av anläggningen kan förhoppningsvis komma igång i vår. Medel för detta är beviljat. Det blir duschar och toaletter i en separat byggnad intill Träffen. Därefter sker en utbyggnad av skjutbanan till 30 mål. Där är medel inte tilldelat ännu men förhoppningsvis sker detta snart.

Jag har nu varit ordförande under 25 år och börjar närma mig slutet av min ”karriär”. Det känns skönt att kunna lämna över verksamheten i kunniga och villiga händer. Är helt övertygad om att överlämningen till nästa generation kommer att gå bra. Kommer inte att upphöra existera utan hjälper gärna till där behov visar sig. Vi känner exvis inte till nästa säsongs tävlingsprogram men är övertygad om att vi även då har stora evenemang, bara Covid -19 viruset drar sig undan. Det blir en ny säsong och det kan vi alltid se fram emot

Skribent: Annelie Jonasson
E-post: Adressen Gömd

I21Logga

                                                                                                                                                                                                                    Sponsorer

 

Sollefteå Kommun

SCA

Edsele Såg

Hedströms Åkeri

ica

Träffen Långsele

 

Postadress:
I 21 IF - Skidskytte
Eva Vestermark, Västerflo 119
88291 Långsele

Kontakt:
Tel: 0701009182
E-post: i21ifskidskytte@gmai...

Se all info