Hoppa till sidans innehåll

Vilken vitalitet!

13 NOV 2008 11:28
  • Skapad: 13 NOV 2008 11:28

Hej!


Under mina över tolv år som ordförande i klubben har jag inte upplevt en sådan vitalitet som präglar I 21 IF just nu. Inte nog med att vi har tre etablerade åkare i A-truppen, Helena och  Jenny Jonsson samt  Elisabeth Högberg, vi har en bra återväxt också. Klubben har åkare i utvecklingslaget, Sanna Eklund och fyra fem juniorer som är kapabla att ta en plats i Juniorlandslaget. Malin Jonsson, Marielle Molander, Kajsa Thelberg och Gabriella Holmlund.

Sanna, Malin och Marielle med Kajsa som reserv är dessutom uttagna till IBU-cup i Idre i slutet av november.

 Vår ende herrjunior fn  är Joakim Kristoffersson. Han är  etablerad i draghundsporten, tillhör där eliten i landet och kommer nog lite svårare att ta en landslagsplats men man vet aldrig.

Dessutom har vi Madde Norman som är högaktuell för UOS samt ett koppel av ungdomar som gärna vill kvala in i ungdomslaget till Finland. Har hört att Norge åter kommer att delta i den nordiska ungdomslandskampen.
Robert  Sjöström och Julia Norwall-Gradin var ju med redan i fjol och nu har även Sara Hägesten, Anna Billberg, Mattias Jonsson, Johan Bergman samt nykomlingen Märta Jakobsson chansen i 15 årsgruppen.

Bakom dessa har vi en stor grupp 12-14 åringar som kommer starkt. Tänker närmast på Junseleflickorna Amanda och  Agnes Torgrimsson och Louise Håkansson. Från Helgum kommer starkt skjutande flickor som Anna Hedström och Emma Helander men även Ramsele har visat framfötterna genom Amanda och Matilda Nordkvist.
Från tätorten med omnejd kommer hårt satsande Sebastian Samuelsson, Victoria Karlsson och Vendela Westin och från Bäckaskog kommer skjutstarka Linda Sjöström. Daniel Jonsson från Hjälta samt Saras lillebror Daniel Hägesten får inte glömmas liksom Andreas Wasell.

Tränarna Björn Lindblom, Sören Norman och Eva-Karin Sjömäling med assistans av undertecknad gör sitt yttersta för att alla ska trivas och utvecklas. Utvecklas gör även vår stadion.

I dagarna påbörjas arbetet med ett skyddskplank mot straffrundan och utfarten. Förbättrad belysning över hela anläggningen blir förhoppningsvis klar före jul samt att vallen får sig en ansiktslyftning. Förhoppningsvis med nya nummerskyltar och banmarkeringar.

Det är fjärde etappen i vårt utvecklingsarbete. Medel för allt detta kommer främst från Karftbolagen, som via kommunen och länsstyrelen ger sk Bygdemedel. Även RF/Anläggningsstöd/ och Västernorrlands IF / Idrottslyftet/har genom åren möjliggjort vår satsning.

1 etappen skaffade vi vapenkassun med larm samt vapen

2 etappen gav nya mål med automatik

3 etappen straffrunda på rätt ställe

4 etappen,  som nu påbörjas se ovan

Förhoppningsvis kan vi inom kort, sommaren/ hösten 09, påbörja en 5 etapp som avser byggnation av servicebyggnad med vatten och avlopp samt omyteslokaler. Detta bekostas genom EU-medel med både klubben,  kommunen och länsstyrelsen som medfinasiärer.

Ett nytt modernt tidtagningssystem med datachips håller på att upphandlas  genom Björn Lindbloms försorg och även för detta har vi fått Bygdemedel.

Klubben deltar just nu i ett projekt om jämställdhet som drivs av SISU, kommunen och Västernorrlands Idrottsförbund. Även om vi tror att allt är bra så skadar det inte med en genomlysning av vår verksamhet.

Ja detta var ett axplock av vår verksamhet just nu. Visst rör det på sig!!

Skribent: Ola Thelberg

I21Logga

                                                                                                                                                                                                                    Sponsorer

 

Sollefteå Kommun

SCA

Edsele Såg

Hedströms Åkeri

ica

Träffen Långsele

 

Postadress:
I 21 IF - Skidskytte
Hans Nauclér, Västby 102
88293 Helgum

Kontakt:
Tel: 062012962
E-post: This is a mailto link

Se all info