Hoppa till sidans innehåll

Strong insats av Bettan i VC

08 DEC 2009 11:12
  • Uppdaterad: 29 MAR 2013 11:38

När superlativen tar slut Först Svd´s Bragdguld och sedan seger i VC da´n därpå. I klubben med det konstiga namnet, från orten som ingen visste fanns, av tjejen som kom från ingenstans för något år sedan. Sånt´t förkommer ju inte.

Vi var ju på plats och hade förmånen att uppleva det i verkligheten.. Vad säger man? Orden tar liksom slut, så det får väl bli nått i stil med ”int så pjåkigt i alla fall för att komma från norrsia” ( av Helgumsjön).

Bettan fantastiska stafettsträcka gjorde att hon efter en mellansäsong visar att ”jag” har kommit för att stanna i stafettlaget. Vi var några tillresta I21áre som bemannade grop nr 7 under VC och hade ansvaret för tavlorna 19-21! Naturligtvis. I damstafetten var det ett lyckokast att vara lite offside, då oftast Serbien, Estland och Litauen besökte ”våra” tavlor på behörigt avstånd från täten, så att vi kunde följa dramatiken.

”Vi” var Kicki Ström Jakobsson som knappade felfritt en hel vecka. Jag vet då vem som ska hand om en av våra terminaler.. Björn Lindblom och jag svarade för ögonspaningen och manuell uppföljning. Bettan Sjöström fick mest förstärka andra team som fick problem.

Efter VC i Östersund har Kurvinens tekniker fixat vår anläggning så att den i skrivande stund fungerar perfekt. Vissa saker togs till Finland för lite mer ”handpåläggning”. Hoppas att vår tävling i mars blir utan dator och andra haverier. Under Östersundsveckan var fredagen vigd för arrangörsutbildning. Den var bra och syftet är att höja nivån på de nationella tävlingarna. Nya säkerhetsbestämmelser har införts, som bla innebär att de tävlande ”lämnar” in sitt vapen före start. Det ställs i ett vapenställ och bärs fram av funktionär, samma sak med stödet. Det blir inget spring av föräldrar, som har inneburit att vissa banor har blockerats under lång tid. All ”skruvning” får nu göras av den tävlande. Vapnet ställs efter skjutning tillbaka av funktionär.

Det innebär att alla som ställer upp på Swe-cup måste justera siktet själva vid ev. felläge och under inskjutning och det tror jag att alla behärskar redan. 5-7 mars behöver vi ett stort antal funktionärer, totalt ca 55. Boka in helgen och ta med grannen och bekanta. Vi kommer inom kort att göra en bemanningsplan med uppgifter.

Den som är upptagen på listan är själv ansvarig att skaffa ersättare vid förfall. Det är mer eller mindre ett krav från oss och förbundet, då vissa Swe-cuptävlingar tidigare har varit illa genomförda pga. funktionärsbrist. Dessutom finns alltid säkerhetsaspekten.

Ett nytt kalenderår närmar sig. Då vi ”jobbar” kalenderårsvis ska årsavgiften betalas för 2010. Den är 100:- enskild eller 200:- för familj, vilket är att betrakta som en ringa avgift. Det går att betala på vårt pg 39 10 94-0 eller bg 341-7102.

Snart är den nationella säsongen igång, om det finns snö vill säga. Man lider just nu med våra ungdomar som inte vill annat än att åka skidor. Som obotlig optimist tror jag att vintern bara smäller till snart. Det har gått att åka hjälpligt på Hallsta ett tag med DÅLIGA skidor. Hur som helst ser det ut att bli en stor trupp till Boden, kul. PS Glöm inte att rösta på Jerringpriset. Enklast är att gå in på www.sr.se och klicka sig fram. Ni vet på vem.

Skribent: Ola Thelberg

I21Logga

                                                                                                                                                                                                                    Sponsorer

 

Sollefteå Kommun

SCA

Edsele Såg

Hedströms Åkeri

ica

Träffen Långsele

 

Postadress:
I 21 IF - Skidskytte
Hans Nauclér, Västby 102
88293 Helgum

Kontakt:
Tel: 062012962
E-post: This is a mailto link

Se all info