Hoppa till sidans innehåll

Säsong fylld av glädje och besvikelse

10 MAR 2010 11:09
  • Skapad: 10 MAR 2010 11:09

En säsong går fort, nästan alldeles för fort. Nu återstår ca 20 dagar av en vinter, även om det är viktiga tävlingar kvar som SM i Lima har tiden bara runnit iväg.

En säsong fylld som var fylld av dramatik, med glädje, sorg och besvikelse om vartannat.

 

Utan att fördjupa mig i Helena, det har många andra gjort, måste jag konstatera att hon har haft en fantastisk säsong . Nu på andra plats i VC, 2 poäng-tror jag- efter Neuner. Bragdguld, Jerringpris och så var det OS… Egentligen gjorde Helena bara ett dåligt lopp där men vilken börda av förväntningar att bära, orimliga krav!

 

Vi hoppar det och ser framåt. VC fortsätter i Kontiolathti. Var där för ca 10 år sedan på VC och VM. Ett VM som blev känt som rekordkylans. Alla lopp i princip inställda och framflyttade. Arrangören blev alltmer frustrerad och desperat. Man prövade allt! Helikoptrar hovrade för att pressa ned varm luft, man byggde tunnlar i kallhålen och eldade med ved. Några tyskor med känsliga luftrör säckade ihop därinne. Tom övervägdes att förstärka elnätet i östra Finland och ställa ut elkaminer efter spåret.

Så kallt blir det nog inte nu får vi hoppas.

 

Jenny har blommat ut vid EM och både sköt bra och åkte starkt med en åttonde plats i Jaktstarten som resultat i ett stenhårt fält. Semerenko Ukraina vann exvis.

 

Våra första guldmedaljörer har redan korats. Det blev inte oväntat våra damjuniorer, Malin, Madde och Marre vid JSM i Stafett nu i helgen som var.

Silver individuellt tog Marre och Madde, som dessutom hann med ett brons.

Bra lopp gjorde inte minst Märta Jakobsson i D 16 som kom trea efter en finska och Lotten Sjödén Älvdalen men med liten marginal. Bra kämpat

I Ungdomslandskampen deltog Mattias och Johan och Sara gjorde några inhopp. Johan åkte sista sträckan i segrande stafettlaget dessutom.

 

Vi hoppas på att alla tillfrisknat så att vi kan delta i Finska Junior och Ungdomsmästerskapen i Himanka 20-21 mars. Det är ju blivit något av en tradition att fara över.

 

Finalerna, med alla ”de stora” på plats, blir så i Lima 30 mars-1 april.

Vi bör ha en” god” chans i stafetten med Bettan, Jenny och Helena som mycket troligt stafettlag. Finns det något klubblag i Världen som kan matcha? Men i stafett kan allt hända, som bekant.  Även i ungdomsklasserna och för juniorlaget (som får klassa upp sig i stafetten) finns hopp om medaljer.

Svensk Idrott har i sitt senaste nummer ett långt inslag om klubben, läs och ”begrunda”.

Det riktigt framgår hur ”kallt” det var för 10 år sedan när klubbens framtid diskuterades och hur nära det var, att åtminstone jag, skulle syssla med något annat. Kallt var det också när reportaget gjordes och det ser man med all tydlighet och -20 var nog i underkant.

 

Slutligen så har vi fått medel från Arvsfonden och kan påbörja vårt efterlängtande klubbhusbygge. Vilket är nästa projekt?

En spännande tid väntar oss med lite värme och sol dessutom får vi hoppas.

Skribent: Ola Thelberg

I21Logga

                                                                                                                                                                                                                    Sponsorer

 

Sollefteå Kommun

SCA

Edsele Såg

Hedströms Åkeri

ica

Träffen Långsele

 

Postadress:
I 21 IF - Skidskytte
Hans Nauclér, Västby 102
88293 Helgum

Kontakt:
Tel: 062012962
E-post: This is a mailto link

Se all info