Hoppa till sidans innehåll

Säsongen går mot sitt slut

17 MAR 2009 11:22
  • Skapad: 17 MAR 2009 11:22

Säsongen går nu in i de sista skälvande veckorna men viktiga sådana.

Ska Helena hålla undan i Världscupen? En svindlande tanke att vi har en flicka från våra egna led som just nu är världsbäst.

Om någon hade sagt det för något år sedan hade han/hon antagligen blivit ”omhändertagen” och behandlad för alltför livlig fantasi. Rocky Bilbao i verkligheten. Vi som är lite äldre minns kanske filmen hut grabben från gatan fick chansen mot Världsmästaren. Ja resten känner ni ju. Det var  på film men nu är det på ”riktigt”.

 

Marielle har nästan samma framgångssaga men i det mindre formatet. Hennes seger i Swe-cup totalt och hennes fina insatser på JVM och bästa damjunior i landet i D19 vittnar om en fantastisk utveckling. Hela klubben bugar.

 

Jenny gjorde ett otroligt starkt distanslopp i Vancouver med fyra nollor och en placering bland de 20 bästa!  Det sporrar naturligtvis Jenny, som har höga mål med sitt tävlande.

 

Bettan och Sanna har också visat att de är på gång. Sanna genom sin vinst vid Swe-cup och bra skytte. Bra skytte hade Bettan också vid senaste distansloppet. Tre åkare från I 21 IF var bästa svenskor individuellt, det har aldrig hänt förr.

 

Förra helgen for ett ”rent damlag” till Finland och Himanka, en resa som närmast blivit en tradition.

Alla gjorde sitt bästa naturligtvis med många bra prestationer och placeringar som resultat.

Madde stod på pallen i båda loppen. Våra yngsta tjejer i 12 årsgruppen, Anna Helander och Emma Hedström både sköt bra och åkte fort, liksom Märta Jakobsson. Se referat på annan plats

Det stora värdet i den resan är kanske inte bara att få framskjutna placeringar, utan att få uppleva något utöver det vanliga i Sverige. Det utvecklar att resa bort, se andra idrottskulturer och upptäcka att man gör lite annorlunda än hemma men det är inget att bryta ihop för.

 

Så har vi det stora kvar för klubben och det är SM.

En rekordtrupp på ett 25 tal aktiva och lika många ”ledare” kommer att försvara våra grön/gul/ vita färger.

Stafetterna tycker jag själv är det mest rafflande och vi har i skrivande stund hela sju lag på fötter, kan bli ett till kanske.

Vi ska inte ta ut något i förskott men med fjolårets SM i Boden i gott minne, tror jag att vi kommer att få uppleva många trevliga stunder i Östersund tillsammans.

Skribent: Ola Thelberg

I21Logga

                                                                                                                                                                                                                    Sponsorer

 

Sollefteå Kommun

SCA

Edsele Såg

Hedströms Åkeri

ica

Träffen Långsele

 

Postadress:
I 21 IF - Skidskytte
Hans Nauclér, Västby 102
88293 Helgum

Kontakt:
Tel: 062012962
E-post: This is a mailto link

Se all info