Hoppa till sidans innehåll

Rivstart på vintern

27 OKT 2010 19:42
  • Uppdaterad: 29 MAR 2013 11:38

Ja kylan kom snabbt under några dagar och Per-Henrik Näsmark, vår kassör och tillika “sprutgeneral”,  hann med några tappra få till en kilometerslinga på Hallsta under ett knappt dygn. Plusgrader gjorde att de fick avbryta men i dagarna väntas natursnö, så vi får hoppas att den ligger kvar.

 

Nu är klubbstugan i princip inflyttningsklar, möbler inköpta och köksutrustning under anskaffning, som det hette i det militära. Vitvarorna finns på plats och en veranda för soliga vårvinterdagar har byggts. I övrigt har våra gamla byggnader bytt plats, så den som inte varit där på länge,  känner knapptigen sig.

 

Mer planeras och nästa fas är byggande av väg upp till “klubbhuset”. När detta sätts igång är inte klart men det ingår som ett EU- projekt av många för att höja kvaliteten på hela Hallstaberget. Toppning av rullskidbanan är prio ett.

 

När nu vår klubbstuga blir klar kommer prissamlingen, som nu står på Hallsta hotellet, att flyttas upp. Vi tillverkade ett prisskåp år 2000, som placerades på hotellet men kunde inte fylla hela själv. Halva skåpet upplät vi åt Elis Wiklunds fina prissamling, som då var nedpackad i kommunhuset. Vem var då han? Jo en legendarisk skidåkare som bland annat tog OS guld på 50 km vid OS i Garmisch 1936 och även vid FIS spelen i Sollefteå 1934. Elis bodde och verkade under lång tid i Sollefteå men tävlade för SUIF.

OS medaljen försvann under märkliga omständigheter i årsskiftet 2003/ 2004.

Sveriges Olympiers Förening kontaktade mig för några månader sedan och jag gav dem lite information om det hela. Jag upptäckte stölden i början av Januari 2004,  när vår prissamling skulle kompletteras.

Därefter har jag fått kontakt med Elis Wiklunds son, som är väldigt tacksam att vi tagit fram hans fars imponerande prissamling.

Nu går vi skilda vägar och prissamlingen kommer att finnas på Sollefteå museum framöver, så att den når en större publik

 

Vi blir en imponerande skara som far till Hede, totalt ett 25 tal. Varför fara dit om vi har snö hemma?

Jag tror att läger som detta har en stor social funktion att fylla. Man bor tillsammans ung som gammal.  Tränar, äter och har andra aktiviteter som bowling, innebandy och simning. De yngre lär sig av de äldre och vår ledarstil lever vidare. Att vara på läger med våra ungdomar är en förmån och vi har inga problem att få ledare.

Hänsyn, lojalitet och jämställdhet är en naturlig del och framför allt att ha roligt och att allt inte är så allvarligt.

Dessutom, i linje med vår filosofi,  gör vi allt så billigt för ungdomarna som möjligt, så att man inte ska behöva vara hemma av den orsaken. Pappas plånbok är inte avgörande.

Sedan har vi några talanger på underhållning och vi ser emot Johan Bergmans pianouppvisningar och Robert Sjöströms gitarrsolon.

 

Om en dryg månad börjar så WC med premiärtävlingarna i Östersund. Våra A-lagstjejer ( Helena, Bettan och Jenny) meddelar att “Nu är vi laddade för en ny säsong”. Just nu på snöläger i Mounio.

Swe-cup kör igång i mitten av December med Piteå som ny arrangör, spännande med något nytt.

I samband med WC i Östersund arrangeras en juniortävling i masstart den 4 dec.

Flera av våra juniorer finns säkert på startlinjen.

 

Slutligen så har våra yngsta kommit igång riktigt bra och totalt 7 ledare har gått den nya “steg ett” utbildningen. Gruppen agerar helt självständigt och ser ut att ha riktigt kul ihop.

Vapenfrågan ser ut att ha löst sig och äntligen har Försvaret släppt sina skidskyttevapen och föreningarna kan “få” en pott. Det kan bli ett lyft främst för nystartade föreningar, som har haft stora problem,  då nyrekryteringen har hämmats just pga. brist på skidskyttevapen.

 

Vi återkommer med glimtar från lägret.

 

Hans

Skribent: Johan Bergman

I21Logga

                                                                                                                                                                                                                    Sponsorer

 

Sollefteå Kommun

SCA

Edsele Såg

Hedströms Åkeri

ica

Träffen Långsele

 

Postadress:
I 21 IF - Skidskytte
Hans Nauclér, Västby 102
88293 Helgum

Kontakt:
Tel: 062012962
E-post: This is a mailto link

Se all info