Hoppa till sidans innehåll

Krönika 2010-07-01

01 JUL 2010 11:07
  • Skapad: 01 JUL 2010 11:07

Nu börjar snart den stora semesterperioden och då har man annat i tankarna än skidskytte.

Det blev ett långt uppehåll mellan krönikorna av olika orsaker.

Ett viktigt skäl till uppehållet var den totala datakrasch som drabbade min gamla XP.

Helt i nivå med min datamognad. Efter en storstilad insats av “grabbarna” på Expert räddades de flesta dokumenten men adressboken som hittades var minst 10 år gammal och helt inaktuell. Det är väl samma sak med människan, när man blir “gammal” minns man bara sånt som hände för 10 år sedan eller mer. Vad man gjorde igår har man redan glömt.

En annan reflektion var att det är ganska skönt att slippa datorn ett tag och även mobiltelefon kan man tro.

Hur gjorde man för 15 år sedan när man skulle ut med lite information? Det är nästan så man blir förvånad att man klarade av att leva före datorns och mobilens “intrång.”

 

Så fick jag då en Windows 7. Enkelt sa någon. Det var som att börja lära sig cykla igen. Inget var sig likt och ingen adressbok. Nu är jag igång igen på datorn. Synd tänkte säkert någon.

 

Arbetet på vårt klubbhus går vidare och mellan regnskurarna målas det för fullt av Sara, Daniel och Linda.. Förhoppningsvis att allt ska vara klart till september. Se och följ utvecklingen på hemsidan.

Hemsidan har fått “förstärkning” av Johan, som redan gjort sin debut med ett kul inlägg om sig själv och bilder på husbygget.

 

Nyligen hade vi fyra /blivande/ ledare på steg ett utbildning i Östersund. En mycket uppskattad utbildning, som gav mersmak enligt Tommy, Sanna, Kajsa och Tim.

 

Ledare behövs verkligen inte minst 12-15 aug då vi har ett läger på Hallsta. Vi har i dagarna bestämt att vi tar inga avgifter för lägret utan man får ordna sitt boende själv. Samtidigt har vi utsträckt anmälningstiden till 1 augusti och även nedre åldersgränsen till födda 99.

 

Gör slutligen ett slag för Broloppet den 25 juli. Bilbolaget samarbetar med oss och har genom sin chef Mia Karlsson ställt upp med en bil som utlottas bland deltagarna.

Vi behöver ett stort antal funktionärer och jag har redan en hel del namn.

 

Nu tar även jag semester utan datorn. Denna gång ett medvetet val då min PC inte ryms i cykelkärran. Ska ta en 10 dagars tripp på Åland med goda vänner. Mycket båt och färja blir det och sol hoppas jag.

Ha en skön sommar

 

Hans

Skribent: Ola Thelberg

I21Logga

                                                                                                                                                                                                                    Sponsorer

 

Sollefteå Kommun

SCA

Edsele Såg

Hedströms Åkeri

ica

Träffen Långsele

 

Postadress:
I 21 IF - Skidskytte
Hans Nauclér, Västby 102
88293 Helgum

Kontakt:
Tel: 062012962
E-post: This is a mailto link

Se all info