Hoppa till sidans innehåll

En ny krönika från ordföranden

05 SEP 2010 11:01
Full fart framåt.
  • Uppdaterad: 29 MAR 2013 11:38

Skolorna har börjat,  hösten närmar sig och träningen har satt igång.

Vi har i år hela fem ungdomar som börjat på skidskyttegymnasiet. Fyra hemmavid i Sollefteå, Sara Hägesten, Märta Jakobsson, Mattias Jonsson , Johan Bergman och Anna Billberg i Bergeforsen.

 

Det känns väldigt stimulerande att vi lyckas behålla så många kvar i sporten. Det krävs mycket av dem och att man  verkligen  bjuder till, i alla väder,  om man ska nå resultat men det är ju ingen nyhet

 

Tre av våra duktiga juniorer har lämnat skolan i Sollefteå; Marielle Molander, Malin Jonsson och Kajsa Thelberg.

Marre och Malin drar till Östersund och gör där sällskap med Helena, Jenny, Bettan.

Sanna trappar ned lite liksom Kajsa som har stora planer “västerut”.

Vi får inte glömma Julia och Jocke som också finns i Östersundstrakten.

Kvar hemma har vi Madde Norman och Robban Sjöström i fjärde resp.  andra årsklassen på skidskyttegymnasiet.

 

Vår klubbstuga närmar sig sin fullbordan. Det blir ett riktigt lyft för hela verksamheten. Tänka bara att ha lyxen med toaletter, kök, samlingslokal mm alldeles inpå skjutvallen. Det lär väl bli någon ståtlig invigning så småningom.

 

Det händer en hel del inom förbundet också. Vi har fått en ny Generalsekretare i Ingemar Arwidsson, själv med ett aktivt förflutet.

Styrelsen kommer med största sannolikhet att få flera förändringar.

Vill inte föregå årsmötet, då jag är ordf. i valberedningen men flera intressanta namn är på förslag och på väg in, som Magda Forsberg och vår Landshövding Bo Källstrand.

 

Efter många års motionerande från klubben kommer det äntligen att bli en ungdomscup med finaler i Sollefteå. Dessutom avgörs JSM bl.a. stafetterna hos oss och då har vi kanske rent av tre lag på startlinjen från klubben.

 

Säsongen har börjat lysande med idel topplaceringar på rullskidskyttet i Östersund. Helena och Bettan gjorde upp om totalsegern, där Bettan avgjorde i sista stå. Jenny och Malin körde in på fina placeringar och visar att skyttet finns där.

 

Broloppet i somras samlade närmare 700 personer och gav ett stort tillskott i kassan. Mia Karlsson personligen arbetade hårt med marknadsföring, genomförandet och var även speaker, stort tack Mia och jag vet att du smider större planer för nästa år…

 

Ekonomiskt ser det trevligt ut. Förutom de riktade bidragen till klubbhuset, från Arvsfonden, Länsstyrelsens Bygdemedel och RF med sitt anläggningsstöd har vi även fått bidrag från Idrottslyftet för vår samverkan med skolorna.

Det görs mycket arbete i det fördolda och Björn Lindblom med stöd av Torbjörn Hägesten mfl. har skött detta under flera år.

 

Arbetet med sponsorer pågår för fullt och det blir tyvärr så att man måste sy på lite nytt och ta bort en del märken men mer om detta senare.

 

Sören Norman ser till att skjutbanan funkar, vilket inte är det enklaste. Nu har alla mål fått nya dämpare, så vi får bara hoppas att elektroniken håller lite bättre då i vinter.

 

På ungdomssidan har vi fått flera nytillskott, samtidigt som träningskommittén har organiserats om lite för att göra verksamheten lite effektivare och kanske roligare.

Tommy Karlsson, Tim Mårts och Fredrik Larsson under överinseende av Björn och Sören tränar nu två gånger i veckan, söndagar kl 1800 och onsdagar kl 1830.

 

Traditionsenligt kommer vi att åka till Hede under höstlovet. Ett läger för alla åldrar. Vi återkommer om detta.

 

 

Ja vi står onekligen starka inför vintern och det ska bli en väldigt spännande säsong.

 

Hans

I21Logga

                                                                                                                                                                                                                    Sponsorer

 

Sollefteå Kommun

SCA

Edsele Såg

Hedströms Åkeri

ica

Träffen Långsele

 

Postadress:
I 21 IF - Skidskytte
Hans Nauclér, Västby 102
88293 Helgum

Kontakt:
Tel: 062012962
E-post: This is a mailto link

Se all info