Hoppa till sidans innehåll

Dags för SM i Lima

24 MAR 2010 11:08
  • Skapad: 24 MAR 2010 11:08

Efter en lyckad resa till Finland och Finska Junior och Ungdomsmästerskapen är det nu dags för finalerna i Lima. En liten tillbakablick först
För Helena började säsongen lysande men trycket vid OS på henne var omänskligt stort. Jag är övertygad om att vi sett en helt annan bild om det varit normala förhållanden inledningsvis men det är histtoria nu.
Tittar vi på våra andra aktiva så har Bettan gjort fantastiska stafettsträckor, Jenny fina resultat vid EM exvis.
Vi har även en segrare i Swe-cup genom Marielle Molander i D 21 och Madde Norman som tvåa i D 19. Guldet i JSM stafetten får inte glömmas
Våra yngsta har också utmärkt sig då de i överlägsen stil vann stafetten vid Finska Ungdomsmästerskapen med Anna Hedström, Emma Helander och Viktoria Karlsson i laget.
 
Vid dessa tävlingar utnämde vi,  vid en liten ceremonie, Sven Nygård som Hedersledamot i I 21 IF stryrelse och fick motta en raritet i form av klubbens märke, ett av få kvarvarande.
Sven är mannen bakom ungdomslandskampen och en stor vän av I 21 IF. Han har gästat våra tävlingar i nästan 20 år med sina finska ungdomar och själv jagat in alla medel.En större idealist än Sven går nog inte att hitta.
Så åter till SM
Det är egentligen synd att tävlingarna ska gå när förhållandena kan vara som sämst. April månad kan bjuda på vilket väder som helst men realiteter tvingar SM att gå så sent. VC är slutkörd och det är nog även de aktiva. Här tror jag att förbundet på sikt får tänka om. Det gäller skidskyttets framtid och de nationella tävlingarnas status. Utan klubbar inga skidskyttar, om man uttrycker sig krasst.
 
Klubben åker med en stor trupp med hela sex stafettlag. Inga segrar är enkla men visst ligger våra damseniorer bra till med Bettan, Jenny och Helena. Intressant att se hur  våra damjuniorer hävdar sig i seniorvärlden.
 
Våra ungdomslag har just förövat i Finland och gjort många erfarenheter. Stämmer bara skyttet, kan det bli riktigt trevligt. D16 med Anna Billberg ( vann sin sträcka i Finland), Märta Jakobsson och Sara Hägesten  H 16 laget med Johan Bergman, Mattias Jonsson och Daniel Hägesten kan mycket väl stå på pallen.
Skribent: Ola Thelberg

I21Logga

                                                                                                                                                                                                                    Sponsorer

 

Sollefteå Kommun

SCA

Edsele Såg

Hedströms Åkeri

ica

Träffen Långsele

 

Postadress:
I 21 IF - Skidskytte
Hans Nauclér, Västby 102
88293 Helgum

Kontakt:
Tel: 062012962
E-post: This is a mailto link

Se all info