Hoppa till sidans innehåll

Bra inledning på årets säsong

10 DEC 2010 10:30
  • Uppdaterad: 29 MAR 2013 11:38

Vilken säsongsupptakt!

Vi var några entusiastiska själar från klubben som fick uppleva Världscupen från första parkett eller i “gropen” bakom skjutvallen. Ja vi har i stort varit samma “manskap” både på VM och tidigare VC-tävlingar. Vilken dramatik vi fick uppleva även denna gång och vilka framgångar för vår Helena Ekholm.

När man är så nära händelsernas centrum ser man den “lilla” människans ensamma  kamp mot nerver och publiktryck i ett helt annat perspektiv,  än när man tittar på stora skärmen, som finns på arenan.

Det är ibland så man tror att det inte är samma tävling man upplever.

Två bronsmedaljer , en femteplats och tvåa i sammanlagt i Världscupen ger ett fantastiskt utgångsläge för kommande tävlingar.

 

Bettan och Jenny hade det lite trögare i kylan men jag är övertygad om att resultaten kommer ganska snart.

Tävlingarna i Hochfilsen i Österrike nu till veckan, kommer sannolikt att vara en kontrast till den arktiska kylan i Östersund, ja kanske rent av bjuda på plusgrader. Det kan ge helt andra förutsättningar

 

En som lyckades riktigt fint i smällkalla juniortävlingen var Marielle Molander,  som vann “Young Stars” med fint skytte och bra fart under skidorna. I ärlighetens namn var det nog för kallt och många valde att kliva av eller avstå helt men det föringar inte” Marres” insats.

 

Innan jag lämnar Östersund helt, så kommer hela veckan att kommas ihåg av helt andra orsaker än det sportsliga,  nämligen den parasit som gjort att närmare 10 000 människor insjuknat!!

Björn Lindblom, Kicki Jakobsson, Sören Norman, Bettan Sjöström och jag som arbetade i “gropen” med knappning mm måste trots detta och visst manfall bland funktionärerna,  berömma arrangörerna för ett fantastiskt arrangemang. Tyvärr blev det kanske inte den publiksuccé man hoppats på men kylan,  alla sängliggande och alltför tidiga starter på onsdag och torsdag. Sammantaget gjorde det att man hade hål i publikläktaren, främst i början av veckan.

 

Nu närmar sig även starten för de nationella tävlingarna i Sverige Cup och premiären i Piteå 18-19 december. Vi åker med en ordentlig trupp, om alla är kuranta 15 tävlande.

Det gäller en hel del. För 15 och 16 års-klasserna är det en av uttagningstävlingarna  till ungdomslandskampen i Mars och Finland. För de äldre hägrar OUS och JVM.

 

Olyckligtvis kolliderar Piteå-tävlingen med Mitt-Norrland i Åsarna. Här har nu de yngre en chans att visa upp sig  och försvara de grön/vita färgerna.

 

/Hans

I21Logga

                                                                                                                                                                                                                    Sponsorer

 

Sollefteå Kommun

SCA

Edsele Såg

Hedströms Åkeri

ica

Träffen Långsele

 

Postadress:
I 21 IF - Skidskytte
Hans Nauclér, Västby 102
88293 Helgum

Kontakt:
Tel: 062012962
E-post: This is a mailto link

Se all info