Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSSF


Det blev fyra dubbelsegrare bland juniorerna i söndagens Swe Cup-tävlingar i sprint på skidskyttestadion i Östersund. Elisabeth Högberg och Torstein Stenersen visade fortsatt fin form och vann seniorklasserna klart.
 
Det blev inga topplaceringar för svenskarna i dagens jaktstarter i Världscupen, Mona Brorsson imponerade ändå med starkt skytte och avancerade till 16:e plats i mål. Kaisa Mäkäräinen och Johannes Thingnes Bö vann för andra dagen i rad.
 
Årets nationella skidskyttetävlingar inleddes med distanslopp både för juniorer och seniorer i ett snöigt Östersund, med tunga spår och besvärligt sikt på skjutvallen för åkarna.
 
Kaisa Mäkäräinen utklassade konkurrenterna i dagens världscupsprint i Pokljuka, efter fullt skytte och snabbaste åkning. Mona Brorsson sköt en bom och blev bästa svenska på 19:e plats.
 
Två segrar och totalt tre pallplatser summerar den första helgen i IBU-cupen för svensk del. Som många gånger förr bidrog vallateamet med sina kunskaper.
 
Herrarnas sprint blev inte samma framgång för svenskarna som i distansen, men Sebastian Samuelsson stod för stark åkning ännu en gång. Norrmannen Johannes Thingnes Bö vann säkert, trots en bom.
 
Många aktiva skidskyttar ser Swe Cup som början på en ny säsong, med nya möjligheter. I år väntas som alltid, fin åkning och hårda kamper.
 
Det blev tre svenska åkare bland de 20 främsta även i damernas världscupdistans i Pokljuka. Hanna Öberg hamnade på åttonde plats, trots två bom. Yulia Dzhima från Ukraina sköt fyra nollor och tog oväntat hem segern.
 
Sebastian Samuelsson slog sitt personliga rekord genom att bli fin nia i torsdagen uppskjutna distanslopp i Världscupen, efter två bom. Martin Fourcade sköt fullt och vann, trots att han var långt ifrån bäst i spåret.
 
Idag kl 13 tillkännagavs vem som tilldelats 2018 års Bragdguld av Svenska Dagbladet, och det blev svenskt skidskyttes OS-guldmedaljör Hanna Öberg.
 
Nu är det klart vilka svenska skidskyttar som fortsatt tävlar i IBU-cupen i italienska Ridnaun och österrikiska Obertilliach.
 
Första helgen i IBU-cupen slutade med flera svenska framgångar och många positiva besked att ta med sig framöver.
 
Oskar Ohlsson är en rastlös kille som gillar att testa nya saker. Han har en jägarexamen, men just skyttet är ändå det han jobbar hårdast med. – Skyttet är helt klart min akilleshäl.
 
Det blev en tuff inledning för Sverige i mixstafetten i Pokljuka, men efter stark åkning på den sista sträckan lyckades Sebastian Samuelsson ta Sverige till en respektabel åttondeplats i mål.
 
Elisabeth Högberg lyckades inte försvara sin stora ledning från sprinten i söndagens jaktstart utan föll till fjärde plats, efter fyra bom i sista skyttet. Däremot klättrade rumskompisen Ingela Andersson från 13:e ända upp till andra plats.
 

I21Logga

                                                                                                                                                                                                                    Sponsorer

 

Sollefteå Kommun

SCA

Edsele Såg

Hedströms Åkeri

ica

Träffen Långsele

 

Postadress:
I 21 IF - Skidskytte
Hans Nauclér, Västby 102
88293 Helgum

Kontakt:
Tel: 062012962
E-post: i21if@telia.com

Se all info