Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SSSF


Linn Persson klarade sig med en bom på fyra skjutningar i damernas distanstävling i Sollefteå och vann SM-guld med klar marginal. Detsamma gäller Sebastian Samuelsson bland herrarna där Emil Nykvist tog ett imponerande brons
 
Tack vare stabilt skytte och stark åkning lyckade Elisabeth Högberg och Sebastian Samuelsson ta hem SM-gulden i lördagens sprinttävlingar på Hallstaberget i Sollefteå. Förstaårssenioren Emil Nykvist var dagens enda nollskytt och mycket nära medalj.
 
SM-helgen på Hallstaberget i Sollefteå tjuvstartade under fredagen med rullskidstävlingar. Sebastian Samuelsson vann herrklassen klart medan längdstjärnan Ebba Andersson länge var hårt pressad av Mona Brorsson och Hanna Öberg.
 

Kvalifikation IBU Cup 1-3

(2019-08-16 09:13)
Kvalificering till IBU Cup 1-3 – Vinnare av kvalet! Den herr- och damåkare med mest insamlade poäng i de 5 observationstävlingarna under SM i Rullskidskytte i Sollefteå och Säsongspremiären i Idre fjäll kommer att direktkvalificeras till IBU Cup 1-3.
 
Åtta dagar kvar sen ser vi alla Sveriges skidskyttar tävla igen. Det är dags för rullskidskytte-SM och våra vassaste åkare kommer att vara på plats.
 
Skidskyttekortet är obligatoriskt för att få delta på nationella tävlingar i skidskytte för juniorer och seniorer. När man anmäler sig till en tävling skall det dyka upp ett felmeddelande per default ifall man saknar denna licens som en varning/info
 
Olle Dahlin klev för ett drygt år sedan in i rollen som ordförande för Internationella Skidskytteförbundet (IBU). Igår utsågs nästa svensk, Niklas Carlsson, till Generalsekreterare under samma tak.
 
Är du personen vi söker?
 

Ännu en pallplats!

(2019-08-04 16:30)
Det bådar gott inför att skidskyttesäsongen drar igång på riktigt. Hanna Öberg tog med sig ännu en medalj, ett silver denna gång, från Blinkfestivalen i Norge
 

Sverige färgar dampallen

(2019-08-03 11:44)
Andra tävlingsdagen gjord med mycket fina reslutat! Två tävlingar på en dag där vi får säga att masstarten stack ut efter Hanna och Monas pallplatser. Men inte nog med det så var flera av våra svenska åkare med och fightades ända in mot slutet.
 

Analys-Lysebotn Opp

(2019-08-01 20:42)
Första tävlingen är avgjord och våra skidskyttar gjorde fina prestationer.  Ett annorlunda lopp där 7.5km backrace skulle avklaras med konkurrenter från både eliten i läng och i skidskytte. En tävling utan bössa där åkarna fick mäta sin åkning.
 

På med nummerlappen

(2019-07-31 21:15)
Det är dags för våra aktiva att dra på sig nummerlappen och ställa sig på startlinjen för årets upplaga av Blink Skifestival 2019
 
Den 24-25 Augusti är det dags för det årliga skidskytteprovet på asfalt. Rullskidskytte-SM på Hallstabergets skidskyttearena är det såklart vi pratar om.
 
Vi bad er följare att ställa frågor till våra aktiva i A-landslaget. Här kommer nu svaren
 
Sten Olav Olsen- en genuin ledare som varit med och byggt upp svenskt skidskytte.
 

I21Logga

                                                                                                                                                                                                                    Sponsorer

 

Sollefteå Kommun

SCA

Edsele Såg

Hedströms Åkeri

ica

Träffen Långsele

 

Postadress:
I 21 IF - Skidskytte
Hans Nauclér, Västby 102
88293 Helgum

Kontakt:
Tel: 062012962
E-post: i21if@telia.com

Se all info